Je huis is meer waard dan je denkt!

Een goed Nederlands gebruik is om je euro pas uit te geven als je hem hebt. Bij de verkoop en de aankoop van een nieuwe woning is dit niet anders. Vaak stel je jezelf de vraag of je eerst je huis moet verkopen en dan pas een ander huis kopen.

Verkopersmarkt

Zoals al meerdere malen in de media is aangehaald zitten we op dit moment in een verkopersmarkt, oftewel meer vraag dan aanbod. Dit betekent enerzijds dat je je woning goed en snel zult verkopen, anderzijds ben je ook een koper en dat biedt meer minder perspectief met een nog niet verkochte woning.

Hypotheekregels

Vaak krijg je bij je bank te horen dat je bij een nog niet verkochte woning slechts 90% van de verkoopprijs mag gebruiken om mee te rekenen voor een nieuwe woning. Dit kan een belemmering zijn om een bod te doen op een nieuwe woning, financieel gezien (minder eigen middelen om in te brengen) en prijstechnisch gezien omdat je 10% minder te besteden hebt dan je uiteindelijk wel zou kunnen krijgen.

Advies op maat

Door je goed en gedegen voor te bereiden op een nieuwe aankoop start het financieel adviesgesprek eigenlijk al bij het te koop zetten van je huidige woning. Door een goede driehoeksverhouding te regelen tussen jou als koper, de makelaar en de financieel specialist kun je aan twee kanten (verkoop en aankoop) maximaal rendement halen. Graag begeleid ik je hierbij zonder dat je direct kosten gaat maken.

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?

Neem dan direct vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.