Achtergrond van de recente rentedaling en verwachting

Achtergrond van de recente rentedaling en verwachting

  

De recente rentedaling is het gevolg van nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB). In september is de beleidsrente al verlaagd en vanaf 1 november gaat de centrale bank het opkoopprogramma opnieuw opstarten.

 

Brexit

Deze maatregelen moeten de economie in de Eurozone ondersteunen. De ECB acht dit nodig nu de wereldeconomie minder hard groeit, onder ander door onzekerheid rondom de Brexit en de handelsoorlog tussen VS en China.

 

Naar verwachting

Op de financiële markten werd al langer rekening gehouden met ingrijpen door de Europese Centrale Bank. De rente op de kapitaalmarkt (vraag en aanbod van lange leningen) raakte deze zomer in een duikvlucht en werd zelfs negatief. De kapitaalmarktrente is een graadmeter voor met name de lange hypotheekrente. De ene na de andere geldverstrekker verlaagde hierop de hypotheekrente naar een voorlopig laagste rentestand.

 

Op dit moment loopt de kapitaalmarktrente weer iets op. Voor de komende maanden verwacht ik daarom dat de hypotheekrente minder sterk daalt en mogelijk stabiliseert. Het moment om te profiteren van de lage rentestand?

 

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op! Dan bekijken we samen de mogelijkheden.

SHARE IT: