5 redenen om dit jaar nog naar uw hypotheek te kijken!

5 redenen om dit jaar nog naar uw hypotheek te kijken!

1. De hypotheekrente stijgt licht

De economie is dusdanig aan het herstellen dat de Europese Centrale Bank (ECB) haar stimuleringsmaatregelen kan afbouwen. Daar zijn ze al voorzichtig mee begonnen door het opkoopprogramma te halveren. Aan het einde van het jaar stopt de ECB helemaal met deze stimulus.

Dit zal naar verwachting voor een lichte stijging van hypotheekrente zorgen. Is het interessant om nu de hypotheek over te sluiten? Met het Gilissen Finance oversluitrapport weet u het zeker!

2. Hypotheekrenteaftrek weer een stapje omlaag

Als u nog dit jaar een hypotheek afsluit of oversluit kunt u de kosten tegen het oude (hogere) belastingtarief aftrekken. De hypotheekrenteaftrek wordt namelijk stapsgewijs afgebouwd. Zeker bij de boeterente zorgt dit voor een leuk extraatje.

Tijdens de laatste Prinsjesdag heeft het Kabinet aangekondigd de hypotheekrenteaftrek versneld af te bouwen.

3. Grens voor een NHG-hypotheek omhoog

Door de gestegen huizenprijs gaat ook de grens voor een NHG-hypotheek omhoog. Dit jaar kunt u een woning tot 265.000 euro kopen met Nationale Hypotheek Garantie. In 2019 is de NHG-grens vastgesteld op 290.000 euro. Dit kan reden zijn om nog even te wachten om zo te kunnen oversluiten of aankopen onder NHG.

De garantie is er niet alleen voor starters, NHG helpt ook ouderen en ondernemers bij het krijgen van een hypotheek.

4. Uw vermogen verlagen voor 1 januari

Op 1 januari kijkt de Belastingdienst weer naar uw vermogen voor de vermogensrendementsheffing. Het kan dus interessant om uw vermogen voor die tijd te verlagen. Een investering in uw hypotheek door aflossen (of van uw kind met een schenking) is dus mogelijk interessant. Voor de spaarrente hoeft u het niet te laten.

5. Uw aflossingsvrije hypotheek controleren

Banken komen dit najaar met een nieuwe campagne ‘aflossingsblij’. Daarmee willen ze huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek aansporen om deze af te lossen. Nu is lang niet elke hypotheek met een aflossingsvrij deel een risico. Er bestaan echter een paar hardnekkige misverstanden over de aflossingsvrije hypotheek, bijvoorbeeld dat deze oneindig doorloopt.

Controleer vrijblijvend of uw aflossingsvrije hypotheek toekomstbestendig is. Ook kan starten met aflossen financieel voordelig zijn.

Deze tips toepassen?

Nieuwsgierig hoe ik je kan helpen om deze tips goed uit te voeren?
Maak dan vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek!

SHARE IT:

Related Posts